tirsdag den 22. januar 2013

Roma roma roma

Jeg er så heldig en kartoffel at skulle til Rom i påsken... Årh, jeg har allerede sommerfugle i maven, rejsekuller og en lille pakkeliste på mit bord. Men så kom jeg til at tænke på om nogle, af jer læsere, havde besøgt Rom før? Måske I har nogle idéer til rejsen? Særlige små butikker? Et godt spisested? Et hemmeligt Rom-tip? Eller bare et par fine ord? Alle idéer, små som store, bliver taget imod med kyshånd.

30 kommentarer:

 1. Det eneste råd jeg kan give er: nyd det! Rom er sådan en dejlig by! - Hvor er du bare heldig!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det vil jeg i den grad gøre!

   Slet
 2. Hvor er det dejligt at have dig tilbage Andrea. Imens bloggen har stået lidt stille, har jeg i den grad savnet de oftere indlæg fra dig. Så fint og imponerende endnu engang! :)

  http://carolinethorup.blogspot.dk

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, sikke en rar kommentar! Tusinde tak :)

   Slet
 3. Ihih, jeg skal også til Rom i påskeferien! :D

  SvarSlet
 4. Jeg var i Rom sidste år, det var super fedt! Bare nyd det, mens du er dernede, og tag en masse billeder så du kan kigge dem igennem, når du kommer hjem! :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Billeder, billeder, billeder. Det lover jeg!

   Slet
 5. Kære Andrea.
  Man kan ikke rigtigt kalde det et hemmeligt sted, eftersom det er beskrevet i samtlige guidebøger om Rom, men ikke desto mindre ser jeg det som mit hemmelige sted, og det synes jeg du skal opleve. Piazza Navona er mit yndlingssted i hele verden, en fuldstændig magisk plads med små caféer, malere og sidegader med små butikker som bare venter på at blive opdaget. Jeg blev fuldstændig forelsket i stedet - og tror at du vil gøre det samme.
  God tur, jeg misunder dig, Rom er en fantastisk by!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak Johanne! Hvor jeg dog glæder mig endnu mere nu, efter at have læst alle dine fine ord. Piazza Navona vil jeg se frem til at opleve. God onsdag aften til dig!

   Slet
 6. Alt jeg kan sige er, at Rom er smukkest i nattemørket, hvor gaderne er fri for turistmasser, og gaderne bliver oplyst af gyldne gadelamper.
  Jeg ønsker dig en fantastisk rejse!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ih tak! Det vil jeg huske på.

   Slet
 7. Rom er så fantastisk! De små gader bag Panteon er virkelig hyggelige, Campo di fioris jordbær og kirken på den Spanske Trappe er et besøg værd! Håber du får en god tur!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor jeg bare glææder mig! Tak for dit lille tip til Rom. Det er allerede gemt til jeg skal afsted.

   Slet
 8. Hvor er du dog bare heldig!

  SvarSlet
 9. Woaw, Rom! Hvor ville jeg dog ønske jeg også skulle afsted! God rejse til den tid Andrea! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er så skønt! Mange tak på forhånd, Naja :)

   Slet
 10. Hvor dejligt med en tur til Rom! Da jeg været der sidste år lavede jeg den her mad-guide til byen, som viser alle mine yndlingssteder: http://www.frokenkraesen.com/2012/06/en-madguide-til-rom.html

  Allere bedst kan jeg lide Conter Pagnottelle e Vino - det er som i en film, men den sødeste mor og datter der har en meget meget lille restaurant sammen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde, tusinde tak for mad idéer! Hvor ser det bare lækkert - og ikke mindst hyggeligt - ud alt sammen. Det vil jeg allerede se frem til :)

   Slet
 11. Bag ved kirken ved den Spanske Trappe ligger der en lille park, hvor der er en masse statuer af kendte filosoffer, matematikere, kunstnere osv. (alle sammen ret historiske). Det er virkelig hyggeligt at slentre rundt der - men sådan er det altså bare i Rom. Man behøver ikke at stresse rundt for at se en masse, man kan bare slentre rundt og se på gadelivet, fordi byen i sig selv er så smuk og kontrast fyldt.

  Ting man ikke må gå glip af: Trevi-fontænen, Colloseum og Forum Romana (det er altså bare vildt smukke fortidslævn) :-)

  SvarSlet
 12. det er virkeligt fedt at du er begyndt at blogge oftere nu! jeg elsker simpelthen alle dine indlægs og dine flotte billeder! :-)

  www.fuglesangen.blogspot.com

  SvarSlet
 13. Der er selvfølgelig et par ting du ikke må gå glip af some Colloseum, fontænen og den spanske trappe. Men det er faktisk ikke det, som jeg personligt finder bedst. Jeg kan langt bedre lide at styre ned af de små, skæve sidegader, der støder man på langt hyggeligere steder, og lige pludselig står du ved den fineste lille café, et smukt galleri, to drenge der spiller guitar, små markeder og specialforretninger. Så et af mine bedste tips er nok også at afsætte noget tid til bare at vandre rundt i den smukke by. Men et sted, som jeg kan anbefale, er bla. den jødiske bydel. En ekstremt fin bydel, hvor du næsten er den eneste turist. Der gemmer sig bagere, der er blandt de bedste i byen, lækre pizzaslices til 1€, og lige pludselig står du på den fineste lille plads med et lille nuttet springvand. Elsker Rom!

  SvarSlet
 14. Hvis du er glad for at læse, så kan jeg varmt anbefale dig at læse 'Engle & Dæmoner' af Dan Brown, inden du tager derned. Den foregår i Rom, og jeg syntes selv det var utroligt finurligt og lidt som at gå på skattejagt, når jeg kunne tage ud for at besøge stederne fra bogen.
  Nyd turen!

  SvarSlet
 15. Jeg synes personligt, at den vigtigste ting, der bare skal ses, er Sankt Peterskirken! Det er en hel fantastisk kirke! Rom er bare en virkelig fantastisk by, hvor man bare kan gå ned af en lille sidehade og der er fine butikker og gadekunstnere der skaber fine plakater, billeder og tegninnger. Det er virkelig en tur du skal se frem til! Jeg håber du får en god tur!

  SvarSlet
 16. Åh, hvor er du dog heldig! Kender alt for godt til rejsekuller og lange lister :) Har selv været i Rom, men kan sgu ikke huske så meget fra turen.. Desværre. Næste destination; et sted i Spanien!
  Og hvor er det dog et fantastisk billede :)

  // Nana Maria // http://nanamariaoo.blogspot.dk/

  SvarSlet
 17. rigtig fed blog og jeg er nu fast læser!

  - annasunivers.blogspot.com

  SvarSlet
 18. Skøn skøn by! Jeg har selv været på udveksling i Rom tilbage i folkeskolen, men det er så mange år siden nu, at jeg desværre ikke kan huske så meget fra turen mere :') Lidt info... vær opmærksom på den nye lov, de indførte sidste efterår, som gør det forbudt at indtage mad i byens historiske centrum. Så ingen pizza slices på den spanske trappe :P

  SvarSlet
 19. Rom er ovenud fantastisk! Lige meget hvor du kigger hen, er der smukke gamle bygninger, og maden er utrolig lækker.
  Jeg var så heldig besøge Peterskirken en dag, hvor Paven holdt tale. Der var propfyldt med mennesker, og da han kørte rundt på pladsen i bil, var han ikke mere en 20 meter fra os. Inde på Vatikanets hjemmeside kan man se, hvornår han holder tale, og det kan virkelig anbefales, for det skaber en helt speciel stemning blandt folket. Scala Santa er en trappe, som ikke må betrædes, da det siges, at Jesus har gået på den. I stedet kravler folk bedende på knæene op ad den, da det siges, at man opnår ni års syndsforladelse for hvert syvende trin. Det er fascinerende at se, hvordan folk virkelig tager det seriøst. Selvom Rom har en metro, er det meget hyggeligere at bruge sporvognene, for det er ikke ofte, at man støder på dette. Nyd din tur!

  SvarSlet
 20. WOW hvor er jeg dog vild med denne blog, haha

  SvarSlet